Ansichtkaarten Sluismolen

De Molenstichting Alkmaar heeft, in samenwerking met Waterschap Het Lange Rond, een setje van 5 ansichtkaarten uitgegeven van de Sluismolen in Koedijk. Deze molen brandde in november 2001 uit. Verzekering dekte de schade, maar stichting en waterschap wilden de molen weer maalvaardig maken. De opbrengst van de kaartenverkoop kwam geheel ten goede aan het terugbrengen van een scheprad in de molen. De set bevat 3 historische foto’s (uit 1920, 1925 en 1952 (met de legendarische stoomtram Bello erbij!), 1 foto uit 1998 (in de zeilen) en een foto van de brand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel de actie ten einde is, en de molen inmiddels weer een scheprad heeft gekregen, zijn de setjes ansichtkaarten nog wel verkrijgbaar, nu tegen de gereduceerde prijs van 3,80 (was € 5,80) per set (dit is inclusief  0,80 portokosten). Bestellen: giro 1538163 t.n.v. E. Zwijnenberg (voorz. Molenst. Alkmaar) te Alkmaar.

 

 

Golftoernooi op 9 mei 2002

Ten behoeve van het weer maalvaardig maken van de Sluismolen werd op hemelvaartdag een groot golftoernooi georganiseerd, op de korte 9-holes baan van Golfbaan Sluispolder te Alkmaar. Bij prachtig weer werd geld bijeen “gegolfd" ten behoeve van de actie “Een scheprad voor de Sluis".